Ontdek de eeuwenoude Indische massage

03/03/2020 Thomas Verlinden

Al meer dan 5000 jaar wordt de Indische massage toegepast. Gebaseerd op de eeuwenoude Ayurvedische geneeswijzen, maakt deze vorm van massage gebruik van je chakra's. Ayurvedische geneeskunde combineert de natuurlijke therapieën en focust op het lichaam, de geest en de ziel. Door een balans te vinden en innerlijke harmonie te creeëren tussen het lichaam, de geest en de ziel, wordt de gezondheid van het individu hersteld en pijn verlicht.

Ook voor de huid en het haar doet de Indische massage wonderen. Door de warme temperaturen in India droogt de huid en het haar snel uit. Daarom worden er verschillende oliën gebruikt tijdens de massage, die het lichaam en het haar in goede conditie houden. Welke olie gebruikt wordt, hangt traditioneel af van het seizoen en de beschikbaarheid van de materialen. Zo wordt in het Zuiden van Indië veel gebruik gemaakt van kokosolie, omdat kokosbomen daar veel voorkomen. In het Noorden geldt hetzelfde voor mosterdplanten en -olie.

Generaties lang werden de Indische massagetechnieken doorgegeven. Al van jongs af aan leren ze masseren en worden ze gemasseerd. Speciale gebeurtenissen zoals een huwelijk gaan standaard gepaard met massages. Ze helpen mensen ontspannen en geven energie. Stress wordt meteen verlicht en de persoon die gemasseerd wordt, voelt zich als herboren. 

Door de positieve lichamelijke en mentale effecten is deze massagevorm nu ook in het Westen aan populariteit aan het winnen. Er zijn tal van voordelen tegenover de traditionele massagevormen die we kennen. Zo is er niet veel tijd voor nodig en kan het bijna overal gebeuren. Er zijn ook niet veel middelen voor nodig, wat het handig en goedkoop maakt. Wil jij ook leren hoe je een verkwikkende Indische massage geeft? Ontdek dan ons cursusaanbod en schrijf je vandaag nog in voor een opleiding! 


relatedBlogs

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

Massagetechnieken uit het Verre Oosten

Het ultieme Valentijnscadeau? Dat maak je met CVA!


relatedCourses


previousLabel

Coronavirus: Wat je absoluut moet weten!

nextLabel

8 tips om te studeren in de zomer!

relatedCourses


Ayurvedische Massage

Volg de opleiding Ayurvedische Massage en word een krak in je vak als Ayurveda Masseur

Indische Massage

Dankzij de tips van een geoefend massagetherapeut beheers je snel de zachte technieken.

Kruidenstempelmassage

Tijdens deze intensieve lesdag leer je ontspannende kruidenstempelmassages geven.

Marma Massage

Leer blokkades opheffen en doe de energie van je klanten weer stromen.

courseMaterial


Massage Districos

€140

buyMaterial

Massage Anubis

€124.99

buyMaterial

Kruidenstempelmassage Districos

€270

buyMaterial

studyCategories


Massagetechnieken

blogTags


MassagetechniekenLeren masserenOpleidingCursusSchoolAvondlesGroepslesMassageIndische massageHotstoneShiatsuOlieGrepenKnepenSchoonheidWellnessBeautyMassagesalonKruidenstempel

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0