5 manieren waarop reiki je leven verbetert

08/04/2022 Thomas Verlinden

 

Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Laat je dan verrassen door de geheimen van reiki. Deze unieke therapeutische massagetechniek brengt verlichting in elke dimensie van je leven! 

 

Wat is reiki precies?

Reiki is de Japanse vertaling voor ‘universele levensenergie’. Deze levensenergie wordt tijdens een reikimassage via de handen van de reikimeester doorgegeven aan de cliënt. Hierbij is fysieke aanraking optioneel. Dankzij de holistische aanpak en de intuïtie van de behandelaar herstelt de innerlijke balans van de cliënt. 

 

Hoe verbetert reiki mijn leven? 

De energie die tijdens een reikibehandeling vrijkomt, heeft een helende werking op verschillende niveaus. Ontdek hieronder hoe reiki jouw levenskwaliteit aanzienlijk verhoogt.

 

1.Rust en kalmte 

Adem in… En uit… Een reikimassage brengt je helemaal tot rust. Tijdens de behandeling lig je vredig op een comfortabel massagebed waar je jezelf volledig overgeeft aan de expertise van de reikimeester. Doorheen de therapiesessie voel je steeds meer ontlading. Uiteindelijk bereik je een staat van opperste kalmte. Wist je dat sommige mensen zelfs in slaap vallen tijdens hun reikimassage? Dat is pas ontspanning!

 

2.Emotioneel in balans

Tijdens de reikisessie komen er heel wat emoties los. Dat komt doordat de behandelaar samen met jou op zoek gaat naar je dagelijkse uitdagingen. Dankzij de voortdurende toestroom van positieve energie komt de verwerking van je emotionele blokkades op gang. Zo start jouw weg naar mentaal welzijn en intens geluk. Vloeien er tranen tijdens de reikimassage? Dat gebeurt nu eenmaal vaker. Laat het allemaal maar lekker los! 

3.Fysiek in topvorm

Ook op fysiek vlak doet reiki wonderen. Heb je stramme spieren of lig je ‘s nachts uren wakker? Reken dan op een reikimeester om deze symptomen aan te pakken. De energieoverdracht die tijdens een reikimassage plaatsvindt, herstelt je lichamelijke functies. Hierdoor boost je de zelfgenezing en het immuunsysteem van je lichaam. 

 

4.Persoonlijke groei

Een reikimassage is de ideale vorm van zelfzorg. Tijdens de behandeling ontdek je immers verschillende manieren om je levensweg te bekijken. Zo krijg je de kans om open te bloeien en een geestelijke groei door te maken. Die groei uit zich in een verhoogde spiritualiteit en een scherpere intuïtie. Dankzij reiki word je dus rijker als mens. 

 

5.De ultieme energieboost 

De overdracht van energie staat steeds centraal in de reiki. Het is dan ook logisch dat je na een reikimassage het gevoel hebt dat je volledig opgeladen bent. Dat komt doordat de energiebanen en chakra’s in je lichaam volledig in balans komen tijdens de behandeling. Zo word jij sterker dan ooit! 

 

Verwelkom reiki in je leven! 

Ben je overtuigd van de helende werking van reiki? Ontdek dan hoe jij deze therapievorm op jezelf en anderen toepast met de thuisstudie Reiki van Centrum voor Afstandsonderwijs. 


cpSkillsAndSkills

 • Je weet wat reiki is en welke houdingen er zijn
 • Je kent de verschillende richtlijnen en stromingen van reiki
 • Jij bent klaar om de eerste stappen te nemen in het oprichten van je eigen praktijk


Reiki, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • 3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
 • €289

cContent

 • De betekenis en geschiedenis van reiki
 • Hoe werkt reiki?
 • Eigenschappen van reiki
 • De belangrijkste reiki houdingen
 • Reiki principes, stromingen en richtlijnen
 • Chakra’s en aura’s
 • Ruimtes reinigen
 • Reiki symbolen
 • Je eigen praktijk beginnen

blogAvailable


relatedBlogs

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

Carrièrebepalende skills zorgen voor een rooskleurige toekomst

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia RenardpreviousLabel

Beantwoord aan de stijgende vraag. Word masseur!

nextLabel

Maak je eigen zeep en wasmiddel!

relatedCourses


Reiki

studyCategories


Massagetechnieken

Spiritualiteit & Energetische Therapieën

Psychologie & Therapie

Evenwichtig Leven

Alternatieve Therapieën

blogTags


ReikiReiki behandelingenReiki masterReiki expertReiki therapeutReiki trainerHolistisch therapeutThuisopleidingThuisstudieAfstandsonderwijsThuiscursusCvafAlternatieve geneeswijzeJapanse geneeswijzeHolistische geneeswijze

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-