zelfstandig masseur worden

Welkom bij het avontuur van je leven!

Zit het ondernemerschap in jouw bloed en begint het al te kriebelen als denkt om voor jezelf te beginnen? Wil je die stap wagen en ondernemer worden? Wij zijn ook ondernemers en weten uit eigen ervaring welke voordelen het ondernemerschap kent. Wij zullen hier de belangrijkste toelichten.

1. Eigen baas worden

Veel masseurs denken er over na om een eigen wellnessbedrijf te starten, zodat ze eindelijk alles op hun ‘eigen manier’ kunnen doen en alles zelf kunnen bepalen. Dit is een goede reden om voor jezelf te beginnen en om te laten zien dat je het beter kan. Vraag vooral veel informatie aan ervaren ondernemers die veel kennishebben.En vraag dan ook zelfs advies bij je ‘oude baas’.

2. Financiële onafhankelijkheid

Gemiddeld verdienen zelfstandigenmeer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor veel zaken in jouw praktijk: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor de mindere tijden. Daarom is het belangrijk vooral te investeren in jezelf en jouw zaak. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard!

3. Alles zelf in de hand

Als je in loondienst werkt bepalen vaak anderen jouw tijdrooster, loon, etc. Maar bij jouw eigen praktijk doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt voor een nieuwe soort massage of een mooie kans? Dan ben jetotaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Je bent sneller en flexibeler

Als masseur in een grote wellness, heb je zelf totaal geen invloed. In de praktijk geeft jouw leidinggevendeaan wat je wel en niet moet doen. Als je een kleine zelfstandige bent kan je veel sneller beslissingen nemen en staat er maar weinig vast. Je bent eigen baas. Op deze manier kan je direct inspelen op nieuwe massagetrends en mogelijkheden en bepaal je alles in jouw eigen wellness zelf.

5. Je bouwt iets op voor later

Als je een eigen onderneming hebt, gaat dit na verloop van tijd een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Deze waarde kan je ‘verzilveren ‘door het bedrijf aan een geïnteresseerde partij te verkopen. Als je een gezond bedrijf hebt wat met kop en schouders boven de rest uitsteekt kan het jouw pensioenvoorziening worden. Een eigen zaak opzetten is een investering voor later.

6. Je bent meer in balans

Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Dit kan bij jou thuis, in een gehuurd of gekocht pand, of zelfs op verplaatsing bij de klant. Zo ben jij heel flexibel.Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

7. Je bent een avonturier

Het ondernemerschap vraagt nieuwsgierigheid. Je neemt een stap die de meeste mensen uit onzekerheid niet zullen nemen. Maar realiseer dat meer dan honderdduizend mensen ieder jaar deze stap nemen. Je bent dus nooit alleen! Zoek netwerken met ondernemers op in je branche en ga dit avontuur aan. Start je eigen wellness of massagezaak. Het wordt jouw beste beslissing!


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0